Fitnessfighten!

 
Det är Söndag kväll, 30 Sep 2012 och jag har avklarat 30 timmar på gymmet, 30 dagar hälsosam mat. Jag har tagit mig igenom Fitnessfighten! 
 
För er som inte vet vad de är:
 
I trettio dagar har jag ätit efter ett strikt kostschema, detta inehåller bara hälsosam mat. Inget socker över huvudtaget. Inga tillsatser, protenin bars, proteindrinkar osv, bara ren hälsosam mat. Var tredje timme så är de något man ska äta, totalt sex måltider per dag. All mat ska vägas ordentligt innan tillagning. Detta kostprogram innehåller 1500 kcal/dag.
 
Samma sak gäller träningsschemat, strikt program varje dag i trettio dagar. Börjar alltid med 10 min cardio där efter 3 övningar 2x15 rep. Sedan ytterligare 10 min cardio där efter 6 övningar 2x15 rep. Allt detta tar precis 1 timme om man gör allt korekt.
 

Jag hade länge velat göra detta men har aldrig känt att det varit en bra månad men så plötsligt kom den. Jag hade inget särskillt inplanerat, barnen började skolan igen och då får ja tid när de är i skolan att ta mig till gymmet. Sen med tanke på att jag får besök så behövde jag spara pengar. Efter första två dagarna utan något socker alls så hade ja huvudvärk i ett dygn. De va då ja insåg att detta verkligen behövdes. Mat delen har också varit lite svår i början, att komma ihåg att äta hela tiden, jag var också konstant hungrig men nu i efterhand tror ja inte jag var så hungrig utan att de var sötsuget och allt småätande som jag fick avstå. Träningen har var jobbig men kul och jag tror aldrig att jag har svettats så mycket som dessa pass, svetten har bokstavligt talat runnit av mig. Även fast de har varit kämpigt så har ja ändå tyckt att det varit okej. Ända tills sist veckan nu.. Herregud den här veckan har kännts som en månad. Vetskapen om att de bara var en vecka kvar gick sakta, dagarna har gått så långsamt. Sista veckan har även varit tung för kroppen, känner att jag behöver några dagars vila och återhämta mig. Vissa dagar har träningsvärken också varit fruktansvärd men de var inte förrän efter halva tiden som de kändes ordentligt. För de som inte vet så har jag skolios som betyder att min ryggrad är vriden och krokig. Detta är också en av anledningen till varför jag gjorde detta. Jag har ända sedan yngre ålder haft ont i ryggen och gått hos läkare för att hålla koll på detta, ryggvärken har dock varit bättre i några år men ofta om jag lyfter tunga saker så får jag ont och ibland svårt att andas. Detta finns inte mycket nu, så himla skönt. Mina fötter är även ganska platta och kombinationen av rygg och fötter gör att knäna tar mycket stryk. Jag har aldrig varit den som löper och kommer aldrig bli heller, mina knän pallar de helt enkelt inte. Förut kunde jag inte springa mycket alls men de har också blivit bättre med åren men fortfarande inte helt bra. Så de var något ja var lite orolig över men de har gått bra. 
 
Mitt mål var att bli av med sockersuget någorlunda och att även bli fit. Jag vill absolut inte vara "biffig" men vältränad.
 
Tankar om resultatet:
Sötsuget har försvunnit ganska mycket, sista veckan har ja varit riktigt sötsugen men de två sista dagarna mycket bättre, över förväntan! När det gäller träningen så är ja mycket nöjd, det finns fortfarande saker ja vill jobba på men över lag på en månad så mer än nöjd. Jag har aldrig påståt att jag är tjock men efter för mycket skräpmat under en lång period, utan träning, så har de satt sig på mage och lår. De är förstår också de ställen där de har hänt "minst" även om de hänt en hel del. De känns mer än vad de syns, magmusklerna finns där under! Benen har även blivit stabbigare vilket inte gör så mycket förutom att ja vill få bort insida lår. "Allt kan inte hända över en natt" Vågen visar inte så mycket skillnad heller men jag känner verkligen hur musklerna har letat sig fram. Hållnignen har också blivit så mycket bättre!
 
Om jag ska vara ärlig så skäms ja över hur ja såg ut för en månad sen och egentligen har ja inte jättestor lust att lägga upp före och efterbilder men jag gör det för att insperera andra.
 
 
Vikt: -1 kg
Midjemått: -5 cm
Vilopuls: -16 slag
 
 

Jag kan inte vara gladare, jag känder mig faktiskt stolt över mig själv!! Även om jag hade bestämt mig för att klara detta så var det ändå en bekräftelse på att jag gjorde det! Jag känner även att kroppen mår mycket bättre nu efter att ha varit utan socker och skräpmat i en månad. De jag vill nu är att kunna fortsätta träna regelbundet och jobba på de som jag känner känns viktigt, för att må bra. Samtidigt vill jag kunna äta vad ja vill men i rimliga mängder.
 
Detta är verkligen något jag kan rekommendera för er som vill ha en förändring. worldofshape.com
 
Allt går om man vill, det är bara att bestämma sig, ingenting är omöjligt!
 
 
 
/Alexandra Wadström
Postat av: Tina
2012-10-01 / 07:26:35

Vad duktig du varit....starkt gjort :-) Kram

Svar: Tack! Det känns riktig bra:) kram
Alexandra Wadström


Kommentera här!
Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se